onsdag 6 juni 2012

TOURNUS - MACON, 43,0 km

Tisdagen den 5 maj.


Vi lämnar Tournus och har för avsikt att hålla oss längs Saones västra sida en knapp mil för att sedan ta en kort sväng upp över sluttningarna.
Halvvägs till Macon finns det sedan markerat en vandrings- och cykelled längs Saones västra strand. Liknande markering som fanns längs Canal de Bourgogne.

Lasse: Detta är även en förtäckt tågbild, dock ej DAGENS. Tankvagn höger i full fart vänster ut!





Vägen går mellan järnvägen och flodkanten.
Lasse: OBS, ej dagens tågbild!

Vi träffar på många banarbetare. Här en kille med ett signalhorn.

Det här får bli DAGENS TÅGBILD.

Lasse: Franska SJ - SNCF - stod för allt underhåll. Rätt logga på overaller och bilar - inte en underentreprenör så långt ögat nådde
Nu blickar vi ut mot öster igen.


Så dök då vinet upp igen....och backarna...


I en liten by, på vägen, kom vi lite fel. Då träffade vi på en konstnär och hans hustru. Han målade av den gamla kyrkan och hon läste en bok.

Dagens frukt.


Första beviset på att vi fortfarande håller ihop och att umgänget inte reducerats till digitala kontakter.

Cykelleden, längs Saone, är precis så fin som vi hoppats.

Och konsten är ständigt närvarande.


OBS, Robin, ej dagen hund. Han såg lite läskig ut, var försedd med en tjock kedja med taggar på. Mormor fotade med värsta zoomen.

Men det här är Dagens cyklister. Det var deras mamma som fotade oss.

Vi hittar ett vattenhål längs vägen. Lunchtime.
Vi har förstått att vi nu har kommit till porten som södern.
På menyn finns Creolska rätter.(Lasse: Det var meningen att vi skulle ha en sen förmiddagsfika, det blev en creolskt anrättad bläckfisk, smakade utmärkt) (Och för mig, Lisa, blev det en Lyonsk sallad).







Träffade på ett stort gäng, vitklädda, jättesöta, barn. Dom skulle sjunga, var svaret när vi frågade vad som var på gång.


Infarten mot Macon

Fanska cykelpoliser finns i all städer, här vid infarten till Macon.

Hej Robin, morfar här. DAGENS HUND är en hotellhund, våldsamt skällande när vi försökte parkera våra cyklar på hans gård.

Plötsligt känns medelhavet nära. Svagt pasellfärgade fasader, fönsterluckor mm.

Dagen duvdrama ett, en duva i godisbutiken. Kunde tas om hand av en driftig kund och släppas ut. Det andra dramat finns ej dokumenterat, med det var en duva på väg in i sopbilskvarnen, som efter nödstopp räddades av sopkillarna. Såg något tilltuffsad ut, vi hoppas att han repar sig.

Lasse: Sådärja, nu har min kamera lagt av helt, varannan bild registreras ej, några hamnar upp och ner. Köpa nytt i frankrike, garanti?, ingen aktuell koll på marknaden...suck...Köra sopor och rädda duvor det kan dom i alla fall, Veolia, dom kanske skulle hålla sig till det....

7 kommentarer:

  1. Hur är det med förkylningen?

    SvaraRadera
  2. Den har backat. Och cykelbyxor + Gel-överdrag på sadeln fungerar utmärkt.

    SvaraRadera
  3. Nationaldag!
    Inte som i Paris kanske, men ändå..gräsklippning, besöka la Grand Mere, långpromenad och varken militärer eller något annat pampigt synligt på Järvafältet.
    Men vi fick en tårtbit till kaffet efter middagen för att fira dagen. Kommer du ihåg Roffe Engvall, han fyller år idag, så han har ju nåt att fira. Jag tycker att ni börjar få rätt fokus på bilderna mycket tåg och järnväg och cykelleden rakt genom uteserveringen får högsta beröm! I morgon bär det av mot staden Göteborg och båt till Vinga, en sk konferens ska gå av stapeln där, bara seriösa ämnen och deltagare: herrar Ödebrink, Kristensson, Hallén, Stjärnehag, Isacson och några till. Jag kommer således att vara i radioskugga ett par dar.
    Hälsningar
    Bjarne

    SvaraRadera
    Svar
    1. F-n, det är ju bara jag som saknas! Hälsa!
      Sjärnehag, minns hans dotter, typ 4 år: Gais, bajs!

      Radera
  4. Vafan Bjarne, är det Ringblomman som hade möte?

    SvaraRadera
  5. Men kul att ni nu publicerar dagbok från tisdagen den 5e maj.

    SvaraRadera