söndag 24 juni 2012

PERPIGNAN

Torsdagen den 21 juni.

Vi har en dag i Perpignan med en enda målsättning: Vi skall reda ut vilka alternativ vi har för att ta oss över Pyreneèrna. Staden för övrigt får vänta.
Vi vet att vi har tunga backar framför oss så vi tittar åter igenom vår packning och överväger vad vi förmodligen kan vara utan den sista sträckan innan vi kommer till Barcelona.
Ett besök på postkontoret blir start på dagen och 5 kg postas med destination Hägersten. Colissimo står det på vårt Europapaket, känns bra att bli av med.



Därefter blir det besök på Office de Tourism som ligger i slutet av den vackra Platanallèn.

Den vita, grönmarkerade vägen, som var vårt första alternativ för att slipa cykla rött, var inte tillåten för cyklister påstod Office de Tourism. Omöjligt enligt Lasse, vi cyklar ändå.

Och här har vi en tunnel på knappt en centimeter en bit in i Spanien, lika med en kilometer! 
Office de Tourism har inte minsta koll på hur det ser ut i Spanien, men säger till slut att deras erfarenhet är att det går bra att ta sig fram med cykel över Pyreneernas utlöpare, "många gör det". Så får det bli, vi bestämmer oss för att ta oss fram på de vägar som bjuds, även om dom ser obehagligt röda ut ibland.

Lisa plåtar och undrar var i hela friden den här modellen kommer ifrån? Amerikan kanske?? Medan Lasse har fokus på annat håll....



Lasse: För några dar sedan körde jag in henne i en vinbuske, nu i något mer stadsanpassat blomster. 

Vid ett  besök på ett varuhus för att om möjligt hitta detaljrikare kartor var enda utbytet ett att det lirades musik, inte någon hissmusik utan rock med fullt ös. 


Creperilunch, dock något svårt att få tag i pappret när man är på muggen

Vid vår rundtur på sta`n så sprider sig en förförisk doft från ett udda och charmigt bageri. Grekiskt är det.

Hej ROBIN, morfar här. DAGENS HUND är en hel hög.

Dagens cyklist var fransman tror vi, han talade franska men hörde inte ett smack Apparaten på annan plats än i örat. Känns igen.

ROBIN. Andorra, kan det vara nåt?


På den stora filmduken vid den stora scenen........


Under eftermiddagens promenad så upptäcker vi - förutom att det liras musik i varuhus -att det monteras scener i hela staden. Massor... stora som små. Några musiker sitter och repar. Här är det två violiner och en cello. Vad är det som är på gång egentligen?



Alla, säger alla städer har en karusell, i bakgrunden konsert, något för alla således

Vi sätter oss framåt kvällen på ett av de större torgen för att äta. Stora serveringar och en stor scen med diverse aktiviteter och förberedelser. Det har något med musik att göra. Armbandet förärades Lasse av en tjej cirka 50 år yngre, nåt han återkom till under hela kvällen.




Lisa: Hur vet man, när man ser någon i mängden på en stor servering, att han är musiker? Och så någon gång senare under kvällen så rusar han upp på scenen och greppar en bas. Det skall jag berätta en annan gång.
Men jag tänkte på Victor.













Beatles-covers mm med både stråkar och blås nedanför fötterna på en Arago, nån astronom från Perpignan

En katalonsk hund, inte dagens men nattens!

Musik hela kvällen och även på natten efter att vi dragit oss tillbaka. Vadan detta? En torsdag mitt i vecka och arbetsdag på fredag? Portiern på hotellet lämnade besked när vi "kom hem":  Hela Frankrike firar årets ljusaste dag med musik, Féte de la Musique.
Fransk Midsommarafton firad på rätt dag, en oplanerad med kul överraskning.














































2 kommentarer:

  1. Lisa, jag har ju fösökt få Lasse att fokusera på annat än de motiv han förordnat oss. Med lite blandad framgång kan man tycka. Å inte varar han på mess heller. Börjar han se dåligt också? Nåväl, nu har ni intressant tripp framför er. Eftersom Spanien har annan spårvidd än Frankrike (och i stort sett resten av Europa utanför det gamla Tsarryssland)så ligger det omaxlings/boggiebytestationer på gränsen. När vi åkte dit så löft dom hela tågsättet och rullade in nya boggier. Är lite mer trassligt med TGV-tåg. Så om ni hoppar det där eländiga cyklandent och tar tåget över så blir en exttraupplevelse, utan öm häck dessutom! Å du har ju varit inne i rät många häckar nu, av Lasses bilder att döma.
    Annars var gårdagens sensation att Anja Pärsson berättade att hon skulle bli mamma och att den andra förälder heter Filippa, dock inte Reinfeldt. En nyhet som var känd i hela tidningsvärlden visade det sig. Så kan det va!
    Hälsningar Bjarne

    SvaraRadera
  2. Om vackraste bilden ska utses så ligger den under saxofonisten bra till. Där har ni fångat ljuset under "blå timmen" perfekt! Vackert!
    Ser fram emot bilder från bergspassagen.
    Hilsen Lars

    SvaraRadera