torsdag 28 juni 2012

TOSSA de Mar - PREMIA de Mar, 45,8 km

Tisdagen den 26 juni

Förutsättningen för det tidiga stoppet i Tossa de Mar var att det skulle bli tidig start denna morgon.

Tidig start var planerad till fem, blev sju. Men vi får några timmar med behaglig temp. Det börjar som det slutade dagen innan, med en lång slingrande uppstigning.
Men kartan lovade förbättringar, den röda vägmarkeringen blir något rakare efter någon mil. Inget planerat mål, Barca ligger cirka 8 mil bort, det känns något långt med tanke på lutningar och temperatur.

Lisa: Nja, nog tänker jag att 8 mil är en helt överkomlig dagsetapp. Det har vi gjort förut. Men bara att trampa på så får vi se vart det slutar.

Här händer något, rekommenderad hastighet höjs från 40 till 60. Bra eller dåligt? Vi håller oss på hög höjd men plötsligt kan man växla upp ett snäpp, det går lite lättare även uppåt. Bergen runt omkring är inte längre lika vassa.

Lisa: Skillnaden mellan vägen vi avverkade igår och den vi får bita i efter Tossa de Mar är att den nu känns mer nygjord med bred vägren men med brantare lutning. Bilarna kör fortare än den rekommenderade hastigheten. Vägens kondition lockar förmodligen till detta.




Floderna vi passerar är ökenlika.


Märklig kåk i Lloret de Mar, en av de semesterorter vi passerar. Hela överbyggnaden tom förutom lösa repstegar. Och mannen han...(äh, lägger in en bild till)


Rondellkonsten i Spanien når nya nivåer

 
Vid Malgrat de Mar får vi sällskap med järnvägen (typ pendeltåg) som är dragen längs hela kuststräckan ända in till Barcelona. Nu är backarna slut.
Här hänger Lasse över staketet med kameran i högsta hugg för att försöka  fånga en dagens tågbild.

 En Barcelonapendel rakt genom loppisen. Påminner om nåt You Tube-klipp från Pakistan, typ. Får bli DAGENS TÅG!

Den lokala vägen längs järnvägen sträcker sig till Calella sedan är det dags för röd väg igen.

Första indikationen att vi är på rätt väg.   !!! brevid GASS SBR är symbol för den katalanska flaggan. Vad förkortningen betyder?   ??

Hav och Ban! 
En Johnny N-bild!



Vi lunchar i Vilassar de Mar och en trevlig kypare erbjuder sig att ta ett foto av oss tillsammans.
Sedan blir det inte många kilometer. I Premia de Mar slår vi fast att det nog är skönast att rulla in i Barcelona tidigt på dagen. Vi har bokat ett hotell i närheten av flygplatsen som ligger strax söder om Barcelona. Cyklingen genom Barcelona kommer förmodligen att bli tuff.

Inte dagens tåg utan en front till det som anas i bakgrunden från vårt B&B-fönster! Barcelona!

ROBIN, mormor här:
Cykeldatorn som jag fick av dig i födelsedagspresent har fungerat jättebra.
Just nu har vi cyklat 163 mil.

Jaha! Och hur har det då gått med av- och påstigning på cykel med sluten ram.?
Jag gav ganska snart upp modellen att slänga benet över packningen. Det fick bli så här istället:
Först ett fast grepp om handbromsen sä att cykeln står still. Tar ett totalgrepp över alla småmuskler så att jag håller balansen. Sedan lyfter jag benet rakt över ramen.
Det har, länge, gått bra de första 3 milen, innan tröttheten i benet tagit överhand.
Vissa situationer har varit jobbigare än andra. T.ex utanför ett cafè där gubbarna sitter vid borden och undrar "Nu får vi se hur det går". Då får man smyga sig runt en hörna utom synhåll annars är det kört. Eller diskret leta efter en högre trottoarkant som kan minska lyftet med en 10 - 15 cm.

Men någon aspirant för balettakademin är man ju inte precis.
Skall investera i en touringcykel med öppen ram och med växlar som är minst lika bra som min Garry Fisher har.

3 kommentarer:

  1. Visst är det märkligt. Italien har besegrat Tyskland, jag har fått bilder av er inne i Barcelona, men här på bloggen är ni i Premia del Mar? Nu har ni allt lite att förklara. Tog ni tåget in eller? Nåväl ni har gjort er fötjänta av det, i så fall. Men nu har ju blivit reformister så målet är intet utan resan är alltet. Därför har jag ett förslag. Om ni skyndar er hem kan ni vara med i gångtävlingen som går ut på att gå längst utan uppehåll. Start i Stockholm och mål om 48 timmar i Linköping. Verkar inte det vara en kul ny utmaning?
    Hälsningar
    Bjarne

    SvaraRadera
  2. Nu är det nära, planet lyfter idag fredag kvart över ett, Kastrup nästa. Ska bara ner och lossa pedalerna, även dom värda en ordentlig paus.
    Dina kommentarer har varit välkomna, man behöver lite backning
    Lisa hälsar
    Lasse

    SvaraRadera
  3. Vi, särskilt Hugo, tackar för bilden av er båda. Han pratar om Lisa o Lasse som någon han känner väl och han erbjöd sin mamma en guidad visning av er tomt. Dock sa han till mej att han inte visste hur ni ser ut.
    Nu vet han!!

    SvaraRadera