lördag 12 maj 2012

HISTORIK

1969, någonn månad efter att vi träffats på Mallorca, cyklade vi på Irland, från Galway till Dublin över Connemara. Lisa på en minicykel. Mycket regn, vi övernattade i ödehus på vägen.


1970, Lasse och Janne Anderberg cyklade genom öst och västeuropa under sommaren och kom hem lagom till valet.  Start i Trelleborg, ner till Dubronik, över till Italien och sen upp till Paris via Corsica. På bilden är han någonstans i Polen nära Oder-Neisserlinjen.

1972 cyklade vi i Holland och Bayern. Den här bilden togs någonstans i Holland.
1973, Romai Furdu, campingplats i Budapest. Vi cyklade från Budapest längs Balatonsjön ner mot Jugoslavien via Zagreb, Rijeka. Tog båten över Hvar mot Dubrovnik. Sedan blev det tåget hem. En del av den sträckan som Lasse gjorde med Janne några år innan



1974, cyklade vi i Ungern och Rumänien tillsammans med Janne Anderberg och Monica Mannersjö. Denna bild är från Sibiu i Rumänien.



1974 var det naturkatastrof i Rumänien. Vi slog läger under ett brofäste i Transylvanien och höll på att bli bortspolade under natten. Den lilla bäcken på bilden blev en rasande flod och tog med sig ett antal tältpinnar innan vi hann ut. På morgonen blev vi uppplockade av räddningsfordon.



1975, på väg mot Bretagne med Lisas föräldrar, Ebbe och Anna.



1978, Björn har kommit och vi cyklar i Dorset, England tillsammans med Ebbe och Anna.



1979, cyklar vi, numera vår klassiska tur, i Ungern, med Andreas, syskonbarn 9 år, och Björn, 5 år.



1982, Loiredalen, med Björn, Anna och Ebbe



1985, nu har Joohee kommit, och vi cyklar i Tyrolen med ungarna och Anna och Ebbe. Här pausar vi på en markerad cykelväg som visade sig gå över ett bergspass. I byn på andra sidan gapade ortsborna av förvåning och undrade vart i hela friden vi kom ifrån.

1990 Några månader efter Murens fall, våren 1990 cyklade Björn och Lasse till Berlin via Sassnitz och genom DDR som fortfarande fanns. Hela DDR var översållat med reklam för en västtysk cigarett. "West ist Best". Bilder finns nånstans i sv-vit-neg-gömmorna, bland annat knacka dom murgraffiti med polygrip och skruvmejel. En del hamnade i öronsnibbarna hos Lisa


En och annan vätternrunda har det blivit, även för Lisa.



På cykel i Berlin har det varit några gånger efter återföreningen och i takt med Berlins byggnation för att läka de sår muren skapat. Cykla i Berlin, platt som en plätt, bra cykelvägar!



2004, cyklade vi i Bordeaux och längs Dordogne upp i Centralmassivet.



2007, på cykel i New York



2009, cykel på Mallorca. Vi letade upp hotellet som vi träffades på 40 år tidigare. Hovmästaren vi träffade denna gång, jobbade på hotellet även 1969, då 16 år gammal.


Cykel på Hven med hela "släkten". Här Robin och Torun.


2011, på cykel i Central Park, New York, med Joohee och Robin.


Och här en cykeltur i Stockholm med Robin och Joohee

5 kommentarer:

  1. Ni har ju en häftig cykelhistoria att hålla liv i. Kul att se hur utrustning, inte minst cyklarna har förändrats med åren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite kul att rota bland gamla foton och neg, vi har nyss köpt en fotoscanner. Upptäckte att vi missade några vändor- vi var med Anna o Ebbe på Rugen (var hiitar man tyska u:n?)och med Joohee och kompis i Normandie på 50-årsdagen av invasionen. Och sen så träffade vi ju dig Karin vid Ruckestenen på Bornholm. Man kan aldrig cykla tillräckligt! På SJs verkstad i Hagalund gick snacket: Hur mår han egentligen,snackar han inte lite mycket cykel! Lasse

      Radera
  2. Underbara bilder! Vi ser fram emot att få följa er på färden.
    Sanna & co

    SvaraRadera
  3. Bjarne Isacson13 maj 2012 kl. 21:37

    Jag lovar att hålla er underättde om livets väsentligheter...I morgon ex vis så träffar vi en delegation från Ryska Järnvägsfacket! Tror nån att besöket har samband med Hockey VM?
    Sen blir det delegationsmiddag och om jag överlever, lever va ordet, så blir det fotboll på 17 maj. Men nu får ni läsa lite för varandra om resmålen. Passerar ni Sisteron på väg söderut så ingår det i plikterna att besöka Kastellet och begrunda varför en Vasa-ättling satt inlåst där! Hälsningar Bjarne

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder, inte minst på Anna & Ebbe...!

    SvaraRadera