onsdag 16 maj 2012

HARWICH - LONDON 2 dagar






Framme i Harwich strulade vi runt lite för att hitta Harwich International Railwaystation. Förbeställda tågbiljetter hämtades ut och så tog vi ett lokaltåg som anslöt till expresståget  Ipswich – Liverpool Street. På det senare tåget lastade vi in cyklarna i godsvagnen sist i tågsetet medan den kvinnliga tågvärden skrek: Hurry up, Hurry up!!



Efter en timmes resa så anlände vi till London, förbi den nya Olympia arenan i Stratford, East End, förevigad genom tågfönstret.





Konstaterade att det hänt något på cykelfronten även i London. Många buss- och cykelfiler -ibland kombinerade. Till och med cykelbaneskyltarna var krönta. Det var inga problem att ta sig fram i Londontrafiken.




Konstaterade dock att London nu tycks vara en ända stor byggarbetsplats inför den stundande Olympiaden.


Efter incheckning på hotellet nära Kings Cross Station så var det dags att lämna cyklarna åt Eurostar för tunneltransport till Paris. 25 pund per bike med garanti att dom är på plats när vi kommer dit.


Dagen avslutades med DAGENS KULTUR på Trubadour på Brompton Road i Earls Court..En av de få klubbar som är kvar sen 60-talet – här gjorde Bob Dylan sin första spelning i London. Paul Simon, Charlie Watts, Elvis Costello och Hendrix har lirat på klubben. Även idag en scen för ung ny musik En duktig sing and songwritertjej, Pollly Paulusma, framförde sina alster inför en fullsatt lokal. Rekommenderas när ni kommer till London!


I dag har vi gjort London i Jack Londons fotspår. Lasse har guidat runt i East End med Avgrundens Folk i handen. .

London Museum ett fantastiskt fint museum om Londons historia.

Vi hann också med en sväng på Tate Modern, ett måste i denna stad. Rummet med Heartfield och hans fotomontage i AIZ tillhör höjdpunkterna på Tate (AIZ=Arbeiter.Illustrierte Zeitung -  förlaga till Folket i Bild). Bilden syftar på nassarnas försök at ta över arbetarrörelsens traditioner, t ex 1:a maj. På bilden testar Goebbels ett tillämpligt skägg på Adolf i det syftet.

I morgon bär det av till Paris.

3 kommentarer:

  1. Heartfields montage studerades av Lasse och undertecknad redan under vår fotbollsresa i vintras. Väl värda att ses på nytt!

    Per B

    SvaraRadera
  2. Man blir ju sugen på cykelsemester bara i London. Tänk att glida omkring mellan sevärdheterna utan rulltrappor och "please mind the step between the train and the platform"

    SvaraRadera
  3. ps
    "Är näktergalen kommen i lund? fallera-la-la fallera-la-la" inte bara näktergalen utan även Sanna, Embla och många av grannarna "nu börjar Ölands vår"

    SvaraRadera